A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустська гімназія №4 Хустської міської ради Закарпатської області

Звіт самоврядування за 2019– 2020 н.р.

Дата: 25.11.2020 16:02
Кількість переглядів: 1182

 

Звіт

Роботи самоврядування

за 2019-2020н.р.

Виконавець:

Педагог- організатор

 Ілик Н.Ю.

http://maidan-2014.at.ua/48df3b8c51726d312044adcdbd815227.jpg

Звіт самоврядування за 2019– 2020 н.р.

Учнівське самоврядування Хустської ЗОШ І-ІІ ступенів

 

Створено у вересні 2005 року

Мета:

  • Організація різноманітної діяльності учнів;

  • Встановлення високоморальних стосунків доброзичливості, взаємодопомоги у шкільному колективі;

  • Розвиток активності та громадськості учнів школи;

  • Формування відповідальності за доручену справу;

  • Формування та розвиток організаторських, творчих  здібностей учнів;

  • Формування та розвиток якостей лідера у членів учнівського самоврядування.

 

Структура учнівського самоврядування











Програма діяльності департаменту навчання і творчості

  • Боротися за якість навчання школярів, контролювати облік відвідування;

  • Організовувати взаємодопомогу у навчанні;

  • Організовувати предметні вечори, конкурси, виставки;

  • Виховання в учнів свідомої дисципліни;

  • Сприяти дотримання учнями Правил для учнів;

  • Підтримувати традиції шкільного життя;

  • Контролювати ведення щоденників;

  • Організувати анкетування учнів з питань шкільного життя.

 

Програма діяльності департаменту культури і відпочинку

  • Пропагувати серед учнів знання основних законів і нормативних документів про права і обов'язки громадянина України;

  • Проводити роботу по вивченню учнями основних прав дитини, затверджених Конвенцією ООН;

  • Підтримувати порядок у школі;

  • Контролювати дисципліну на уроках і перервах;

  • Контролювати поведінку учнів у позаурочний час;

  • Пропагувати норми культурної поведінки, правила етикету;

  • Організовувати проведення дискотек, вечорів, концертів художньої самодіяльності, виставки.

 

Програма діяльності департаменту преси

  • Висвітлювати події з життя школи;

  • Оформляти стіннівки;

  • Брати участь у художньо-естетичному оформленні школи;

  • Вести пропаганду здорового способу життя;

  • Проводити профілактичну роботу щодо запобігання вживання учнями наркотичних речовин, алкогольних напоїв та тютюнопалінню;

  • Турбуватися про здоров'я учнів школи.

 

   Інтереси, потреби та творчу ініціативу учні розвивають через роботу в учнівському самоврядуванні. Діяльність органів  учнівського самоврядування сприяє згуртуванню шкільного колективу, розвитку громадської думки, більш ефективному входженню учнів у доросле життя.  Органом учнівського самоврядування в нашій школі є парламент. Він  має двоступеневу  структуру – загальношкільну і класну з чітким взаємозв’язком, що знаходить своє відображення у підпорядкуванні. А також у консультативному педагогічному керівництві органів учнівського  самоврядування з боку педагогічного колективу школи.

Парламент має свій статут, структуру, яка складається із з департаментів: навчання і творчості, культури і відпочинку та преси , працює за складеним планом. Членами парламенту є учні 5 – 9 класів, які обираються шляхом голосування на звітньо – виборчій конференції у вересні.

Члени учнівського парламенту здійснюють контроль за виконанням режиму дня учнями школи,  організовують взаємодопомогу у навчанні, здійснюють підготовку до  проведення олімпіад, конкурсів, предметних тижнів, допомагають з ремонтом у школі, контролюють зовнішній вигляд учнів та слідкують за дисципліною і порядком у школі, ведуть пропаганду по боротьбі з курінням та пропусками уроків, здійснюють благодійну діяльність.

Наш герб – це поєднання квітів 3 кольорів-зеленого ,білого і червоного, що є національними кольорами  Угорщини. 

 Прапор символізує братські стосунки двох держав. 

Наш гімн – це  пісня про любов та повагу до рідної школи, як до дому та сім’ї. 

Голова учнівського самоврядування – Білецька Вікторія, учень 9 класу. Володіє організаторськими здібностями, талановита і творча особистість. У вільний час займається легкою атлетикою та футболом.

Заступник голови учнівського самоврядування – Майор Тімея, учениця 8 класу. 

Секретар учнівського самоврядування – Білецька Дарина, учениця  9 класу.

 

Радник департаменту навчання і творчості – Мазур Катерина, учениця  8 класу.

Радник департаменту преси – Івшина Ірина, учениця 7 класу.

Радник департаменту культури і відпочинку – Грабар Ілля,

Учень 9 класу.

         Вищим органом учн. Самоврядування у школі є загальні збори, які проводяться щомісячно. На зборах голова уч. Самоврядування  аналізує виконану роботу протягом місяця та обговорює з членами учнівського самоврядування основні напрямки та зміст роботи на наступний.  

          Одним із основних завдань чергових учнів є ретельна перевірка санітарного стану класних приміщень з черговим учителем.

           Щопонеділка у школі проводиться лінійка, на якій  проводиться оцінювання  санітарного стану класів за тиждень. Педагог-організатор обговорює з учнями  план роботи та нагороджує кращий клас школи.

          Члени департаменту преси регулярно допомагають шкільному бібліотекарю у підборі літератури для оформлення виставок. 

        Так, традиційно,  у вересні проводиться тиждень правового виховання молоді. Учні мають змогу прослухати лекції на правову тематику, взяти участь у загальношкільних виховних заходах та ознайомитися з виставкою літератури на тему : «Ти і закон».

       Департамент навчання і творчості активно бере участь в організації виставки «Дари осені», яка проводиться щорічно у жовтні.

      Важливим завданням членів департаменту преси є виготовлення стендів та  плакатів, основною тематикою яких є здоровий спосіб життя. У листопаді 2010р. члени учнівського самоврядування  створили агітбригаду «Імпульс», яка регулярно проводить профілактичну роботу щодо запобігання вживання учнями наркотичних речовин, алкогольних напоїв та тютюнопалінню.

       Також важливим аспектом у формуванні здорового способу життя  учнів є повноцінне харчування та дотримання особистої гігієни. З цього приводу проводяться лекції  для хлопчиків і  дівчаток.

        Медичний працівник школи Палюк Тетяна. постійно проводить анкетування учнів школи.

       Одним з основних із завдань членів департаменту навчання і творчості є  організація взаємодопомоги у навчанні та виховання свідомої дисципліни. Члени департаменту залюбки допомагають вчителеві основи здоров’я  та безпеки життєдіяльності  у проведенні практичних занять на теми: «Правила дорожнього руху», «З вогнем не жартуй».

         Одним з найулюбленіших свят учнів нашої школи є свято Миколая, яке супроводжується іграми, хороводами, цікавими конкурсами, танцями.

         Наша школа – національна, і тому поряд з вшануванням традицій України дотримуються традиції угорського народу. Щорічно члени учнівського самоврядування беруть участь в організації міського свята, присвяченого героїчній боротьбі за незалежність угорського народу 1848-1849 р.р.

       Поряд з великою працею, яку проводить учнівське самоврядування протягом навчального року слід відмітити їхню активну участь в організації літнього відпочинку. Проводяться різноманітні екскурсії, походи, спортивні змагання, інтелектуальні ігри.  Завдяки великій, нелегкій, але потрібній праці учнівського самоврядування  наша школа має можливість підтримувати належний рівень дисципліни у школі.

        Виховна діяльність Хустської ЗЗСО І-ІІ ступенів спрямована на реалізацію законів України „ Про освіту ”, „ Про охорону дитинства ”, Концепції громадянського виховання особистості в умовах розвитку української держави, Концепції виховання дітей та молоді в національній системі освіти, національній програмі „ Діти України ”, “Конвенцію про права дитини”, “Декларацію прав дитини”, «Основних орієнтирів виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів», державних та регіональних програм та на підготовку учнів до самостійного життя, виховання людини і громадянина, що уміє адаптуватися в сучасному світі, здатного знайти своє місце в нім, самостійно ухвалювати рішення, висловлювати свою думку, творчо мислити, на розвиток творчих здібностей . Патріотичне виховання відображається у проведені заходів, приурочених Дню партизанської слави, Міжнародного дня людей похилого віку, Міжнародного Дня миру, Дня Гідності та Свободи, Дня Захисника України, Дня Збройних сил України, Дня Соборності, Дня Гідності та Свободи, Дня пам’яті жертв Голокосту, Дня Героїв Небесної Сотні, вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні, відзначення подвигу героїв бою під Крутами, Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, заходи з нагоди відзначення у 2019 році Дня пам’яті та примирення та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Відзначались державні свята та пам’ятні дати з історії України та Угорщини, їх славних синів, політичних і громадських діячів. 

Слід відмітити, що багато заходів були підготовлені та проведені членами учнівського самоврядування.

Головна увага була спрямована на формування в учнів активної життєвої позиції, на збереження власного життя і здоров’я, на виховання  моральності і культури  поведінки.

       Зважаючи на ситуацію, що склалася у світі та Україні ( поширення коронавірусної інфекції), з 11 березня 2020 року  навчально- виховний процес проходив у дистанційній формі. Завдяки злагодженій роботі класних керівників, батьків та учнів, виховну роботу було пророблено на належному рівні. Виховні заходи проводилися за допомогою інтернет – ресурсів та у цікавій, доступній формі.

Відповідно до річного плану роботи школи протягом року проводились загальношкільні виховні заходи. різноманітні за формою та змістом:

- години спілкування;

- класні збори;

- конкурси;

- рольові ігри;

- художні галереї;

- трудові десанти;

- акції;

- виставки – конкурси;

- вікторини;

- ігрові програми;

- інтелектуальні ігри;

- конференції;

- спартакіади.

Завдяки участі дітей у різних виховних заходах зростає соціальна активність та відповідальність в процесі практичної громадської діяльності школярів; розвиваються творчі риси характеру, а саме: цілеспрямованість, винахідливість. Щомісяця проводились засідання учнівського парламенту. Лідери учнівського самоврядування організовували ряд загальношкільних форм виховної діяльності, а саме: Майже всі учні школи приймали активну участь у загальношкільних заходах,ярмарках,лінійках.

Протягом 2019 – 2020 навчального року в школі провели такі заходи :

-Свято першого та останнього дзвінків;

- Свято до Дня миру;

-Свято до Дня угорської революції;

- Свято До Дня писемності та мови;

- Всеукраїнський тиждень права;

- Свято до Дня Миколая;

- Свято Різдва;

- Свято до Дня Соборності України;

- Свято до Дня захисника України;

-Свято до Дня Карпатської України (дистанційно);

-Свято Дня боротьби за незалежність угорського народу;

- Свято до Дня рідної мови;

- Свято до Дня вшанування жертв Чорнобильської катастрофи(дистанційно);

- Свято до Дня Примирення та перемоги (дистанційно);

- відзначення Дня європи (дистанційно);

- Свято до Дня матері та Міжнародного Дня сім'ї (дистанційно) .

Також організовувалися зустрічі з працівниками різних служб (поліції, соціальних служб).

Протягом 2019-2020 н.р. було  організовано  і проведено такі акції:

  • акція «Милосердя і доброта» до Міжнародного дня людей похилого віку.

  • Акція до дня святого Миколая «Подаруй іграшку»

  • акція «Допоможи птахам узимку» 

  • акція «Допоможи найменшному товаришеві»

Парламент школи допомагав в організації та проведенні таких загальношкільних заходів як:  свято Першого дзвінка, День учителя, День Збройних сил України, День миру, День Свободи та гідності в організації новорічних та різдвяних свят, тощо. Голова учнівського самоврядування – Білецька Вікторія, учениця 9 класу, активно працює над тим, щоб всі департаменти  учнівського самоврядування якісно виконували поставлені завдання. 

З метою запобігання шкідливих звичок та формування здорового способу життя класними керівниками, вчителем основи здоров’я , радою учнівського самоврядування проводилась просвітницька робота з учнями . У школі є «Стенд здорового способу життя», який протягом року постійно поповнюється інформативним матеріалом по запобіганню вживання наркотичних речовин та шкоди від тютюнового диму, захворювань на СНІД. 

 

Проведено за напрямами виховної роботи:

Ціннісне ставлення до себе:

Організація виховного процесу з учнями, враховуючи їх інтереси, потреби та творчу ініціативу. Робота була направлена на різнобічний розвиток індивідуальності дитини на основі виявлення її задатків і здібностей, формування ціннісних орієнтацій, задоволення інтересів і потреб.    З метою розвитку творчого потенціалу , впевненості  в своїх силах в школі проводяться свята, вечори, лінійки, конкурси, концерти. Проведено заходи:

,, Кроки до здоров’я”. Бесіда.

,,Майбутнє починається сьогодні…”. Виховні години 

,,Стрес — це життя”. Година спілкування

 ,,Пізнай себе — і ти пізнаєш світ». Година спілкування

,,Шлях до себе”. Година спілкування

,,З чого починається совість”.. Виховні години

,,Творимо себе”.. Тренінг

,,У пошуках власного «Я». ”. Година спілкування 

Ціннісне ставлення до сім'ї, родини, людей:

Запорукою успішної виховної діяльності з учнями є співпраця школи з батьками, оскільки саме сім’я значно впливає на процес розвитку особистості дитини. Тому важливе і відповідальне завдання вчителя  - зробити батьків активними учасниками педагогічного процесу. Протягом навчального року постійно організовуються зустрічі  педагогів з батьками, відвідини батьками різних загальношкільних позакласних заходів. 

Виховання протягом семестру здійснювалось через систему заходів, спрямованих на виховання поваги до родини, турботливого ставлення до рідних, близьких, прищеплення традиційних сімейних цінностей, поваги до людей та оточуючих. Були проведена наступні заходи:

«Дружба починається з …». До Дня людей похилого віку проведена благодійна акція «Милосердя і доброта» та виховні години «Джерела української душі».

Доброю традицією школи стало відвідування учнями Хустського територіального центру соціального обслуговування до Дня людей похилого віку.

Ціннісне ставлення особистості до суспільства і держави:

Педагогічний колектив школи постійно спрямовує виховну роботу на виховання свідомого громадянина, гуманіста та  патріота України.

В школі оформлено куточок державної символіки, де учні мають змогу ознайомитися з державними символами України та Угорщини – Гербом, Прапором, Гімном. Такі ж куточки є в кожному класі.

Усі навчальні і виховні загальношкільні заходи розпочинаються із внесення Державного Прапора та виконання Гімну України та Угорщини.

Вчителі школи постійно виховують повагу в учнів до Державного Герба, Прапора та Гімну, розвивають в учнів свідомість справжніх громадян і патріотів своєї країни.

В рамках напрямку в школі проводяться виховні години, бесіди, темами яких є: святкування знаменних дат, ознайомлення з історією рідного краю, звичаями і традиціями українського та угорського народів, видатними людьми України та Угорщини тощо.

Заходи , проведені в рамках напрямку:

  •     - перший урок на тему «Щоб у серці жила Україна», «Державні та народні символи України» , «Україна – моя батьківщина» ;

  •    - виховні години  на тему «Я-патріот своєї країни», «З Україною у серці», «І сине небо,і жовте сонце», «Наша Україна – єдина країна», « Будь патріотом!Дивись у майбутнє!», ,,Доземно вклонімось героям”;

  •   - виховні заходи ,,Хай буде сонце, хай буде мир” (до Дня миру) ;

  •   - конкурс на кращий малюнок  «Світ без війни!» (до Дня миру) ;

  •   - загальношкільний виховний захід ,,Час і досі не загоїв рани , цей

  • одвічний біль Афганістану”;

  •   - уроки патріотизму «Крізь пекло афганської війни»,

  • - виховний захід  «Соборність в душах, єдність у серцях» (до Дня соборності України);

  • - читацька конференція на тему «Тернистим шляхом до волі» (до Дня соборності України);

  • - перегляд фрагментів документального фільму «Символи нашої волі» (до Дня Гідності та Свободи);

  •  - книжкова тематична виставка літератури в шкільній бібліотеці “Соборна Україна”(до Дня соборності України);

  •  - уроки патріотичного виховання«Україна – моя країна!» до Дня Збройних Сил України;

  •   - спортивні змагання ,, Я – мужній патріот” ( у рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри ,,Сокіл ” (,,Джура”) (до Дня захисника України) ;

  •  - шкільні акції ,,Повертайтесь живими!” (виготовлення сувенірів-оберегів для 128 бригади).

  • - засідання за круглим столом з ,, Мій рідний край, моя земля – моя історія жива! ” (до Дня Гідності та Свободи);

  •  - літературний вечір ,,Прекрасна наша мово, живи у серці! ”(до Дня рідної мови);

  • - конкурс на кращого декламатора віршів про Україну «Моя ти доле,Україно!»     ( до Дня української писемності та мови) ;

  •  - виставка малюнків «Моя Батьківщина».

  • перегляд документального фільму «Великий голод у 1932-1933 роках»; 

  • участь у міському конкурсі ,,Українська революція : 100 років надії і боротьби” 

  • відзначення Дня європи (дистанційно);

  • відзначення Дня перемоги та примирення (дистанційно);

 Традиційним стало проведення Дня Збройних Сил України, Дня пам’яті жертв угорської революції,  Дня боротьби за незалежність угорського народу. 

Протягом семестру здійснювалась  правова освіта молоді. Одним із аспектів виховної діяльності школи є профілактична робота щодо попередження скоєння злочинів і правопорушень неповнолітніми. З цією метою складений комплексний план координації зусиль виховної дії.

Створено банк даних дітей, схильних до правопорушень, дітей, які проживають в сім’ях, що перебувають у складних життєвих ситуаціях та дітей, які перебувають на внутрішньошкільному обліку. 

   Протягом року постійно здійснювався контроль за станом відвідування учнями школи.

Ціннісне ставлення до праці:

   У рамках напрямку відбулись:

  • чергування по класах та школі;

  • трудові десанти з покращання та благоустрою прилеглої до школи території;

  • бесіди, що до трудового законодавства.

 Ціннісне ставлення до природи:

Проведення заходів, спрямованих на виконання концепції екологічного виховання :

  • виховні  години , бесіди;

  • ознайомлення з флорою та  фауною рідного краю;

  • розв’язування кросвордів на екологічну тематику;

  • виготовлення годівниць, допомога птахам взимку;

  • озеленення школи;

  • догляд за квітниками, кімнатними рослинами;

  • виставка плакатів «Барви осені»; 

  • організація виставки «Дари  осені».

Ціннісне ставлення до культури і мистецтва:

Впровадження естетичного виховання, культури, емоційного сприйняття навколишнього світу, самосвідомості та естетичного смаку в музиці, кіно, архітектурі, побуті учнів наполегливо проводили класні керівники, вчителі, адміністрація школи.

   Художньо-естетичний аспект виховної роботи знайшов свою реалізацію в проведенні школою таких заходів: свято першого дзвоника, свято до Дня учителя,свято до Дня миру,свято до Дня угорської революції, День Святого Миколая.

Протягом семестру всі класні керівники проводили виховні години та бесіди:

Перший урок на тему: 

 «Це наше і це твоє»;

«Від проголошення Незалежності до нової України »;

 "Збережи мир на землі"( до Дня миру);

«Бабин Яр» ( до річниці трагедії Бабиного Яру);

"Пам'ять не вмирає" (до річниці Партизанського руху в Україні);

"Низький уклін,хто творить особистість " ( до Дня учителя);

"Є пам'ять, якій не буде кінця" (до Дня визволення України від фашистських загарбників);

«Прости нас, пам’яте, прости» (до Дня пам’яті жертв голодомору);

"Збережемо наш скарб - рідну мову" (до Дня української писемності та мови);

«Доброта і милосердя в твоєму житті» (До міжнародного дня інвалідів);

«Права  людини  в її житті»;

" Здоров’я – найвища цінність " (до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом);

,,Найголовніше у житті – здоров’я  (до Міжнародного дня боротьби з тютюнопалінням).

Протягом навчального семестру організовували вечори танців. Шкільний колектив художньої самодіяльності та учні школи брали участь у фестивалі «День Бетлена». 

Учнівське самоврядування працює в тісному зв’язку з педагогічним коллективом школи. Самоврядування – це реальний безперервний процес залучення учнів до суспільних справ. Учнівське самоврядування робить життя школи змістовним, насиченим, цікавим. Маючи діючу модель учнівського самоврядування, наша школа не тільки дає знання, а й виховує людину в дусі патріотизму, вчить добру, порядності. Діти вчаться відчувати відповідальність, проявляти ініціативу, допомагати один одному. 

Проаналізувавши стан виховної роботи 2019-2020 навчального року, слід зазначити, що класні колективи 1-9-х класів під керівництвом класних керівників, за участі класного учнівського самоврядування активно долучаються до проведення позакласних та позашкільних заходів різного спрямування. Із задоволенням діти готуються до проведення різних виховних заходів. Особливий інтерес викликає  підготовка та участь у ярмарках, концертах, акціях, флешмобах, днях учнівського самоврядування, новорічних святах, шкільних конкурсах художньої дитячої творчості тощо.

Підсумовуючи, слід зазначити, що всі вихованці школи протягом року були задіяні в навчально-виховному процесі.














 

E:Фото шкдітиIMG_20191112_115216.jpgE:Фото шкдітиIMG_20191112_132950.jpgE:Фото шкдітиIMG_20191112_111921.jpg






 

E:Фото шкIMG_20190927_103950.jpgD:Huawei P smartВайберIMG-1f494211c2cbf0cd40a3e6d2115ed65b-V.jpg

D:Huawei P smartВайберIMG-8e29c737927b6c2c944475f4f90d919d-V.jpg

«Свято До Дня писемності та мови»

D:Huawei P smartНовая папкаIMG_20200219_140119.jpgD:Huawei P smartНовая папкаIMG_20200219_122552.jpgD:Huawei P smartНовая папкаIMG_20200219_122539.jpg

 

«Небесна Сотня»

D:Huawei P smartDCIMCameraIMG_20190902_090934.jpg

D:Huawei P smartDCIMCameraIMG_20190902_092447.jpg

«День знань»

E:Фото шкIMG-07ad27fc01bd5c0e33a6573cec66d668-V.jpgE:Фото шкIMG-6b213315933b9db2193316b1cfa26bfc-V.jpgE:Фото шкIMG-04d52da41561235c9f6890512a71609d-V.jpgE:Фото шкIMG-21bf8078d437402361cb6fd87a061bda-V.jpg

«Всеукраїнський тиждень права»

E:Фото шкIMG-09aeaaf74d537293ef0ae0d1cf9b9198-V.jpgE:Фото шкIMG-8c860fe8b07aeba6d91c45b16306a3b7-V.jpgE:Фото шкIMG-084abe7a6c36d3883da39365dff7f82a-V.jpgE:Фото шкIMG-450cc6383cacbc685560b7c5291cb55a-V.jpg

«Голодомор»

 

E:Фото шкIMG-993e27c62fa364e354e979137dc9061b-V.jpgE:Фото шкIMG-d599ff8f00261cac616442f6b89f9547-V.jpgE:Фото шкIMG-cc82bf1a5ed8933fd057abdac2041d4c-V.jpg


 

«День Соборності України»



 

E:Фото шкIMG-a66105bd5920c315cacfc889bc22f435-V.jpgE:Фото шкIMG-2344f028d8b872f699843e2734d4046e-V.jpg

«Світ без війни» до Дня миру

 

D:Huawei P smartВайберIMG-4abba6ba5523b2ca9ea8bab837196eb5-V.jpgD:Huawei P smartВайберIMG-116ebe38c382f112696d6a08136c1102-V.jpg

«День миру»

D:Huawei P smartВайберIMG-3b7d594ed40bedb1bae55e68e5f1fc37-V.jpgD:Huawei P smartВайберIMG-1cbe027f6564d1d12c53838fd4076620-V.jpg

D:Huawei P smartВайберIMG-49a8d83c8cdca525906741760ccc1cb2-V.jpg

 

«Свято до Дня вчителя»




 

D:Huawei P smartВайберIMG-06d899e03f4185a8a487078c8916e4ff-V.jpg


 

D:Huawei P smartВайберIMG-33f2884d0d3ee9954b46b971cb23f305-V.jpg

«День угорської революції»









 

D:Huawei P smartВайберIMG-6c39df5c918a4909d8fe5f1c6d54e8c1-V.jpgD:Huawei P smartВайберIMG-7ce7fe54e751f0c3aa31ae7ba79b2fc5-V.jpg


 

«День Соборності України»

D:Huawei P smartВайберIMG-cffbecafcfb71f0a5dcbdb4905a74af7-V.jpgD:Huawei P smartВайберIMG-ea9af23db54b1c3737b7d65e392eb231-V.jpgD:Huawei P smartВайберIMG-fcd175930733610e07b532e49aa0b3cb-V.jpg

«День Миколая та свято Різдва»




 

E:Фото шкДень памяті та примиренняInShot_20200509_142544809.jpgE:Фото шкДень памяті та примиренняInShot_20200509_142430207.jpgE:Фото шкДень памяті та примиренняInShot_20200509_142324394.jpgE:Фото шкДень памяті та примиренняInShot_20200509_142212718.jpg

«Свято до Дня Примирення та перемоги"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора